Om min Yoga

Jag är sedan 2014 utbildad Diplomerad Globalyoga guide (200 h) som är en friare fysisk yogaform som blandar tekniker från öst och väst och som hämtar inspiration från olika yogaformer som Iyengaryoga, Ashtangayoga och Kundaliniyoga. Jag är också utbildad i  Yin Yoga, 2015 & 2018. Bl.a. har jag under en resa till Indien studerat traditionell Hathayoga och Yoga Therapy, 2015, och har under 2016 studerat  Yoga Anatomy (Modul 1 och Modul 2) för Ulrica Norberg. Jag har även fortbildat mig hos Johanna Alvin på Studio Flow i klassuppbyggnad och Yin Yoga. Jag fortbildar mig kontinuerligt genom att gå på klasser med olika lärare, går kurser eller medverkar på workshops.

Sedan jag regelbundet började att praktiserat yoga ett par år innan jag utbildade mig till yogalärare har jag hunnit med att praktisera många ”yogastilar” . Det är så många duktiga och inspirerande lärare som har inspirerat mig dels till mina klasser men även i min egen praktik. De klasser jag främst guidar i är Vinyasa inspirerad yoga där deltagarna får utöva traditionella och varianter av solhälsningar men där varje klass är unik med lekfulla flöden. Jag håller även i Yin Yoga klasser som är en lugn och inkännande yogaform med fokus på mindfulness.

Det som inspirerar mig är att yoga är ett förhållningssätt till livet, oavsett vilken yogaform man väljer. Yoga handlar för mig om att bli en mer medveten människa och filosofin inom yogan inspirerar mig dagligen. Yogan är för mig både ett mental och fysiskt verktyg som har jag stor nytta av hantera livets utmaningar dels i filosofin hur vi kan hantera omvärlden men vår egen inre värld. Att använda yogan som en meditation i rörelse eller som stillsam praktik är en sån bra kombination. Precis som alla vanor är yogan något jag längtar till varje dag, en slags träning som finns där för både kropp och sinne. Jag inspireras av att göra yogapraktik tillgänglig för alla, det är så många som kommer och säger ”kan jag göra yoga när jag är så stel?”, ”Är det verkligen något för mig jag som är nybörjare?”. Jag vill skala bort all den ytliga yogan som flödar igenom på facebook och instagram, den som inte når vår vardag. Alla skall ha möjlighet att komma precis sådan som man är utan att behöva känna att man skall passa in eller vara på något speciellt sätt.

Just nu håller jag en yogaklass bara på Tisdagar 19.30-21.00, Yin Yoga på Yogarummet Majorna.

Du kan också boka Privat Yoga klass, mejla mig på ulrika@yogabodyorganics.se. Du kan boka för 1-6 personer om du vill t.ex komma med en vän, vänner eller partner. Om du vill anlita mig för ett privat event mejla mig på ulrika@yogabodyorganics.se

”Practice and all is coming” Pattabhi Jois

”If you can breathe you can do yoga” Krischnamacharya