Naturlig hudvård

Grundtanken med naturlig hudvård och att använda rena råvaror är att rensa ut och avveckla kemikaliebaserade produkter i sin vardag då mycket av traditionella hudvårdsprodukter innehåller mycket onödiga ingredienser som också anses hormonstörande. Det finns en mängd ämnen som i kombination av varandra, den sk ”coctaileffekten”, man inte riktigt vet vad den har för effekter på både djur och människor. Tyvärr testas bara enskilda ämnen i produkter och att man på så sätt fastställer acceptabla gränsvärden. Men vad gör denna ”coctail” av alla samlade ingredienser i våra kroppar?

Den naturliga eller ekologiska hudvården är oreglerad, dvs det finns inget regelverk som styr vad en sk ekologisk hudvårdsprodukt måste innehålla! En naturlig produkt är heller inte per definition ekologisk i sig. Som konsument måste du därför vara kritisk till den marknadsföring som görs av ekologiska och naturliga hudvårdsprodukter om du är mån om vad du smörjer din kropp med. Det finns ett par ekologiska märkningar som styr mängden eller förekomsten av ingredienser och hur stor del av produkten som skall vara ekologisk eller naturlig. De flesta produkter jag använder i min hudvård är rena, oblandade oljor men andra märken jag använder i behandlingar och som jag arbetar med försäljning av är Organics by Sara, Flowers och Weleda.

Tillverkning av egna hudvårdsprodukter

Jag har i flera år varit intresserad av Naturlig Hudvård och har tillverkat egna hudvårdsprodukter hemma. Den senaste tiden har jag mer och mer gått över till att använda helt rena råvaror tex olika oljor i sin rena form eller en blandning av dem. Ibland är det dock inget som överträffar en härlig väldoftande, mjuk lotion eller kräm!

Sedan 2014 håller jag i kurser att tillverka egna hudvårdsprodukter på Medborgarskolan. Jag håller också kurser i egen regi. Max antalet personer är 4 personer men är ni en större grupp så kan vi diskutera en annan lösning. Priset för en workshop 1, 5 timmar är för närvarande 300 kr (2021) inkl. ingredienser, burkar, etiketter och recept.

Är du intresserad av events, tjejkväll etc med en typ av ”homeparty” besök så kontakta mig på ulrika@yogabodyorganics.se

Ekologisk ansiktsbehandling

En ansiktsbehandling med ekologiska hudvårdsprodukter från det svenska märket Organics by Sara. Produkterna är baserade på ekologiska, näringsrika, välgörande kallpressade oljor med väldoftande eteriska oljor som passar din hudtyp bäst. Behandlingen innefattar rengöring, peeling och massage för ansikte & dekolletage som avslutas med en djuprengörande, färsk ansiktsmask gjort av ekologiska och naturliga ingredienser. Behandlingen rengör inte bara din hud på djupet utan lämnar även ett resultat av en mjuk och välgörande känsla. Detta är en stund bara för dig, då du unnar dig själv en timme med  avkoppling och harmoni.  Du får med dig en rekommendation till fortsatt hudvårdsrutin, om du önskar.

Du kan boka denna behandling (Skall uppdateras)

Läs mer om produkterna jag använder här: www.bysara.se