Yin Yoga våren 2023

Yin Yoga klasserna på Yogarummet Majorna börjar närma sig sitt slut, och vi har två tillfällen kvar med terminsavslut tisdagen den 16 maj. De sista klasserna inspireras av elementet eld enligt den kinesiska medicinen. Vi går från vårens trä element till elden och när de två elementen möts blir det ett häftigt möte. Det kanske finns behov av balans och att kyla ner aktiviteten för att inte gå för hårt framåt. Viljan är så stark och det kan finnas en stress i att ta vara på denna period, att maxa sociala möten och långa utekvällar. Tillåt dig själv att bara vara utan att känna ”måsten”. ”You gotta do what you gotta do”. Tillåt dig sjäv att plocka fram de små fröna av tankespår och önskningar och plantera in dem där du av ditt hjärta vill att de skall vara. Skapa förändringar även om varje steg kan kännas som ett motstånd, kanske känner en viss friktion som symboliserar elden. Låt elden ta gamla vanor och skapa de nya vanorna. Tapas (på engelska ”to heat”) enligt yogafilosofin;

Make a change. Feel the heat of resistence, melt away old habits and burn through ruinous conditioning. Offer negativ behaviour into the fire of tapas and chart your course toward freedom”. (The path of the yoga sutras-the practical guide to the core of yoga, av Nicolai Bachman)