Yoga på Stressfria dagen

På Söndag den 28 Maj har jag en prova på klass på Mindful Yoga med tema ”Stress”. Vi kommer att ha en stund
med lugn yoga, mindfulness och meditation och få möjligheten att ta med oss verktyg i vardagen för att hantera stressiga situationer. Vad är Stress? Stress är en naturlig funktion i kroppen som baseras på våra överlevnadsinstinkter att fly hotfulla och farliga situationer. Vad som händer i kroppen då är att hjärtat börjar slå fortare, andningen blir snabbare och musklerna drar ihop sig. Ett stort problem idag är att stresspåslaget ofta är konstant och därför skapar problem. Stressens ursprungliga funktion där kroppens mekanism skulle hjälpa oss fly från lejonet på savannen  eller samla in tillräckligt med mat har ersatts med annan överbelastning som tex som att räntan på våra rörliga lån plötsligt skulle gå upp eller att ekonomin skall räcka till att åka på den extra semestern med barnen…När stressen är konstant och kroppen aldrig får återhämta sig blir stressen till slut skadlig vilket i sin tur kan leda till huvudvärk, ont i kroppen, svårigheter att sova, nedstämdhet eller bara dämpad lust att göra saker.

Läs mer och anmäl dig på nedan länk på Mindful Yoga:

 

Stressfria dagen, kväll